top of page

                                                                 De Dierenriemtekens

Ram (arias): Ik ben (geboren tussen 21-3 en 19-4)

Heersers van het zonneteken Ram zijn de planeten MARS en PLUTO.  De stelselmatige veranderingen in de levensloop van een Ram worden hierdoor getekend. Ondernemingslust, impulsiviteit, stoutmoedigheid, beslistheid, dadendrang, eerzucht, optimisme en nog de nodige hartstocht, het sterk haantje de voorste willen zijn, zijn enkele ​eigenschappen die hij in het leven heeft meegekregen. 

Serieus en beslist gaat hij op zijn doel af. De Ram heeft een hekel aan het ondergeschikt zijn en routine-werk. Hij denkt in het groot. De beroepsaanleg ligt meer in het vlak van de techniek: als vrije ondernemer, als ingenieur of als medicus, chirurg of sportleraar. Een leidinggevende rol past hem of haar het beste. Edelstenen: robijn, jaspis, magneet-ijzersteen. Kleur: rood. 

 

Stier (taurus): Ik heb (geboren tussen 20-4 en 20-5)

De heerser van het teken STIER is de planeet VENUS. In deze tijd van het jaar is overal de lente begonnen en dat zie je ook in het karakter van de Stier. Men kan dit zien aan de vriendelijke, evenwichtige stemming die hij in het algemeen heeft, maar ook aan de sterke hartstocht die hij soms vertoont. Een sterk verlangen naar liefde en de genoegens van het leven zijn kenmerken van hun karakter.

 

De Stier kan driftig worden wanneer hij ergens zijn zinnen op heeft gezet. Het Stiertype heeft meestal een goed geheugen, leert makkelijk, is handig, bezit veel fantasie en intuitie. Beroepen waarvoor hij geschikt is hebben vaak een zekere verantwoordelijkheid zoals administraties, magazijnen, musea, personeelszaken, banken en geldinstituten. Ook is hij geschikt als landbouwer, maatschappelijk werker en beroepen in de mode, kunst, cosmetica en texielindustrie. Edelstenen: lichtblauwe saffier, agaat, smaragd en turkoois. Kleur: het groen van de natuur. 

 

 

Tweelingen (gemini): Ik denk (geboren tussen 21-5 en 21-6)

Het tweelingen-type staat hoofdzakelijk onder invloed van de planeet MERCURIUS en dat zorgt voor een rusteloze geest. Dit maakt het hen niet gemakkelijk hun gedachten in het praktische leven moeiteloos in daden om te zetten. Vaak doordenken zij een zaak helemaal maar daarmee heeft deze voor hen dan ook afgedaan, want het verwerkelijken van een en ander laten zij aan anderen over. Dit luchtteken heeft een goed verstand en wordt door hun levendige weetgierigheid verder ontwikkeld. 

In het algemeen zijn ze in hun karakteraanleg beminnelijk, welwillend, zich aanpassend maar ze zijn ook iets nerveus, ongedurig, kunnen zelden rustig zitten of staan, hebben een snelle tred, zijn spraakzaam en kunnen enthousiast zijn. Tweeling-beroepen: stenotypisten, secretaressen, stewardessen, journalist, verslaggever en allerlei beroepen die verband houden met de pers, redactiewerk, uitgeverijen,  radio en de TV-wereld.  Edelstenen: agaat, karneool, topaas. Kleur: overwegend geel en violet. 

 

Kreeft (cancer): Ik voel (geboren tussen 22-6 en 22-7)

De heerser van het teken Kreeft is de MAAN. De Kreeft-mens is zeer gevoelig voor invloeden van zijn omgeving. Hij is makkelijk prikkelbaar, ongeduldig, verandert vaak van mening. Door hun veranderlijke instelling maken ze het leven voor zichzelf weleens te moeilijk en moeten daarom steeds met ups en downs rekening houden. De Kreeft heeft behoefte aan huiselijkheid en bemoedert en verzorgt graag. 

Ze zijn snel van begrip, hebben een filosofische aanleg en zijn meelevend van aard.

 

Maar ze hebben beslist een sterke eerzucht,  een bepaalde fanatieke verbetenheid, ijver en vlijt. De beroepskeuze kan van alles zijn eigenlijk: werk in de commerciele sector (hotel-restaurant), kraamverzorgster, de scheepvaart, lerares, verpleegster. Edelstenen: kristal, maansteen, parels. Kleuren: wit, zilver, zilvergrijs, watergroen.

 

 

Leeuw (leo): Ik kan (geboren tussen 23-7 en 22-8)

Het Leeuw-type staat voornamelijk onder invloed van de ZON. In hem of haar straalt de kracht van het zelfbewustzijn, een hooggestemd streven en een krachtige wil. Het verlangen naar ontplooiing van uiterlijke pracht en praal, het naar voren brengen van het eigen ik, en de wil om de wereld naar eigen idee om te vormen staat bij dit vuurteken centraal. Het gevaar schuilt er echter in dat de eigen krachten overschat worden en dat de Leeuw bij eenmaal bereikte hoogte ook hard naar beneden kan vallen.

Leeuwen zijn meestal imponerend in hun optreden; zij tonen zich waardig, zelfverzekerd en autoritair. Als hun kennis en wijsheden niet naar behoren worden gewaardeerd voelen ze zich gekwetst. Men treft Leeuw-type aan in ambten, in overheidsdiensten, als ondernemer of op het gebied van geneeskunde (chirurg, psychiater). Ze blijken ook talent hebben voor toneelspelen en cabaret. Edelstenen: diamant, robijn, zonnesteen. Kleur: goudgeel, oranje, bruin. 

 

Maagd (virgo): Ik analyseer (geboren tussen 23-8 en 22-9)

Het Maagd-type staat net zoals het teken Tweelingen onder invloed van de planeet MERCURIUS. Hierdoor is hij steeds bereid om te leren, zijn kennis te vergroten, mee te kunnen praten en alles zo nuchter, praktisch en zakelijk mogelijk te behandelen. Dit aardeteken verstaat de kunst behendig en scherpzinnig te argumenteren en daardoor als verdediger of tegenstander van een zaak overtuigend naar voren te komen.

Dit type is een geboren wetenschapsmens dat zuiver rationeel te werk gaat. De Maagd is over het algemeen handig, netjes, analyserend en vindingrijk. Kritiek van anderen kunnen ze niet altijd verdragen terwijl ze zelf het meest kritisch zijn. Beroepen: medicus, verpleegster, administratief medewerker, boekhouder, werk in overheidsinstellingen. Edelstenen: agaat, topaas, halfedelstenen. Kleur: violet. 

 

 

Weegschaal (libra): Ik balanceer (geboren tussen 23-9 en 22-10)

 

Het Weegschaal-type staat voornamelijk onder invloed van de planeet VENUS. Dit maakt het karakter zachtmoedig, sociaal voelend en eerlijk. Dit luchtteken is zeer ontvankelijk voor innerlijke en uiterlijke schoonheid. In de omgang met mensen zijn ze uiterst hoffelijk, fijngevoelig en tactvol. 

De Weegschaal is vooral bekwaam in het bemiddelen en het voeren van gesprekken die ten doel hebben de vrede te herstellen. Zonder persoonlijk contact kan dit sterrenbeeld niet. Beroepen op het artistieke vlak passen goed bij dit teken zoals binnenhuisarchitectuur, werk in de reclame wereld.  Eveneens is er belangstelling  voor literatuur- en kunstwetenschappen. Ook als onderwijzer of psycholoog is de Weegschaal geschikt. Edelstenen: helder blauwe saffier, agaat, smaragd. Kleur: helder blauw, hemels blauw, roze. 

 

 

 

Schorpioen (scorpio): Ik begeer (geboren tussen 23-10 en 21-11)

 

Het dierenriemteken Schorpioen wordt door de planeten PLUTO en MARS geregeerd. Mars is de planeet van de hartstocht, het oppositie voeren. De planeet Pluto heeft de drang alles te doorgronden, te vernietigen en weer als nieuw op te bouwen (transformatie). 

Deze planeet vertegenwoordigt het onbekende, onze angsten, geheimen,  allerlei emoties die we als mens meemaken. Door de invloed van deze planeet ontwikkelt de Schorpioen in zijn leven veel levenswijsheid. Pluto gaat ook over onze seksualiteit waarin we als we bevredigd zijn, steeds de kleine dood ervaren. 

 

Het valt met de invloed van Mars en Pluto te begrijpen dat er geen enkel ander dierenriemteken zo hartstochtelijk en strijdlustig is als de Schorpioen, misschien op de Ram na. Echter bij de Ram voert de planeet Mars de boventoon (actie, strijd) en bij Schorpioen de planeet Pluto (diepgang, macht). 

 

Je kunt de schorpioen beter niet als tegenstander hebben; als het erop aankomt deinzen ze nergens voor terug en gaan ze bij alles wat ze doen tot het gaatje.  Beroepen: chirurg, operatiezuster, vroedvrouw, politieagent, werk in het gevangeniswezen, tandarts, laborante. Edelstenen: robijn, jaspis, ijzersteen. Kleur: rood. 

 

 

Boogschutter (sa​gittarius): Ik begrijp (geboren tussen 22-11 en 21-12) 

 

Het Boogschutter-type staat onder invloed van de planeet JUPITER. Dit zorgt voor een hartelijk en rechtschapen karakter. Dit vuurteken heeft iets profetisch in zich en daarom zal hij meestal zijn eigen innerlijke ingevingen volgen. Van binnen is hij een gevoelig persoon maar laat dat aan de buitenwereld niet zo merken. Boogschutters (zowel mannen en vrouwen) houden van hartstochtelijke avonturen en bezitten een ontembare vrijheidsdrang.

Ook in het werk zijn vaste kantoortijden niet aan dit vuurteken besteed. Beroepen: zakenman, vertegenwoordiger, verslaggeefster, dierenverzorgster. Edelstenen: donkerblauwe saffier, turkoois, amethist. Kleur: donkerblauw en purper. 

 

 

 

Steenbok (capricornus): Ik gebruik (geboren tussen 22-12 en 19-01)

 

Het aardeteken Steenbok staat onder invloed van de planeet SATURNUS.

Hij is praktisch en ambitieus. Wat hij doet (al is het maar boodschappen doen), doet hij vol overgave. Het liefst is hij eigen baas.

Met zijn gevoelens weet hij zich vaak geen raad, daar is hij te nuchter voor. Vaak in de tweede helft van zijn leven en/of door een partner komt hij meer in contact met zijn gevoel. Voor zijn partner is hij een rots in de branding. Verder kunnen Steenbokken zich goed concentreren en organiseren. Steenbok-beroepen: leidinggevende, eigen baas, magazijnbeheerder, archivaris, secretaresse, verkoopster. Edelstenen: alle donkere stenen. Onyx, karneool, saffier, zwarte diamant. Kleur: zwart, donkergrijs en donkerbruin. 

 

Waterman (Aquarius): Ik weet (geboren tussen 20-01 en 18-02) 

 

Het dierenriemteken Waterman staat onder invloed van de planeet URANUS. De Waterman is een individualist die zijn eigen persoonlijke gedachten en visie op het leven heeft. Hij is origineel, eigenzinnig, communicatief  en zoekt het liefst naar gelijkgestemden. 

De Waterman is in staat met allerlei rangen en standen om te gaan, daarin maakt hij geen verschil. Dit luchtteken laat zich meer leiden door logica maar doorgaans is zijn intuïtie ook goed ontwikkeld. Verder hecht hij veel waarde aan vriendschappen.  Een waterman-vrouw is geschikt om een politiek, wetenschappelijk of pedagogisch beroep uit te oefenen. Edelstenen: amethist, barnsteen, bazalt. Kleur: lila, violet. 

 

Vissen (Pisces): Ik geloof (geboren tussen 19-02 en 20-03) 

 

Het dierenriemteken Vissen staat onder invloed van de planeet NEPTUNUS en JUPITER.  Daaruit kan men afleiden, dat het Vissen-type een geweldige innerlijke kracht heeft, voortkomend uit een diep gevoelsleven en spirituele kennis.  

Ze zijn (over)gevoelig voor sfeer en hebben een sterke verbeelding. Als geen ander kunnen ze zich in de ander verplaatsen. Vissen zijn vaak te goed van vertrouwen. Wanneer ze beter voor zichzelf op leren komen, dan zijn ze in staat hun dromen uit te laten komen.

Vissen beschikken over hulpverlenende en therapeutische kwaliteiten. Maar ze voelen zich ook aangetrokken tot commerciele activiteiten zoals in warenhuizen, parfumerieen en in de horecasector. Ook kunnen ze zich verdiepen in de alternatieve hulpverlening zoals tarot, reiki, massage en op het gebied van film en televisie. In veel gevallen zijn Vissen heel creatief.  Edelstenen: topaas, opaal, natuurkristallen. Kleur: alle glinsterende, iriserende kleuren. Anilineblauw, zeekleur. 

 

 

image_edited_edited_edited_edited.jpg

Sterrenbeeld VISSEN zijn hulpverlenend, spiritueel en creatief

bottom of page