top of page

 

                                       De Kruisen

 

Terwijl de eleme​nten vuur, wa​ter, aarde en lucht betrekking hebben op de neigingen van het temperament van betrokkene hebben de kruisen betrekking op de grondvormen van activiteit. 

 

De 12 dierenriemtekens worden dus naast de elementenverdeling ook onderverdeeld in de drie kruisen, te weten: 

 

1. Het hoofdkruis.

In zijn algemeenheid symboliseert het hoofdkruis een energiestroom van binnen naar buiten. Daardoor heeft de betrokkene het gevoel dat hij/zij de eigen energie in de buitenwereld kwijt moet. Er bestaat een gerichtheid op de buitenwereld. 

 

De hoofdtekens zijn: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok

 

Deze tekens bezitten het vermogen om direct en vastberaden op de omstandigheden te reageren, al zullen de tekens Kreeft en Steenbok een iets afwachtender houding aannemen dan de tekens Ram en Weegschaal. Zij komen rechtstreeks in actie en zijn dan ook actief in hun omgeving.   

De hoofdtekens hebben verder een realistische kijk op de actuele situatie en de mogelijkheden die daarin schuilen. In de huizen of levensgebieden waar zich hoofdtekens bevinden, houdt men van activiteiten en is men in staat nieuwe ondernemingen van de grond te krijgen en te organiseren.

 

2. Het vaste kruis. 

Dit kruis symboliseert een energiestroom van buiten naar binnen. Betrokkene leeft daarom vanuit de eigen innerlijke beleving en principes. Er is dus meer een ik-gerichtheid. 

 

De vaste tekens zijn: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman.

 

Deze tekens behalen resultaten door middel van hun vasthoudendheid en vastbeslotenheid. Ze varen hun eigen koers en willen het liefst daarin niet worden gestoord. Vooral de tekens Stier en Schorpioen komen het beste tot hun recht wanneer ze de tijd hebben om dingen rustig te verwerken. De tekens Leeuw en Waterman tonen in verhouding meer initiatief, mits ze vanuit hun innerlijke beleving mogelijkheden zien om in actie te komen. 

 

3. Het beweeglijke kruis.

Het beweeglijke kruis symboliseert een wisselende energiestroom. De energie gaat soms van binnen naar buiten en dan weer, als reactie daarop, van buiten naar binnen. Er is dus zowel een gerichtheid op de buitenwereld als op de innerlijke wereld. 

 

De beweeglijke tekens zijn: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. 

 

Deze tekens passen zichzelf gemakkelijk aan bij de eisen die het leven stelt en zijn in staat om als een kameleon in hun omgeving en omstandigheden op te gaan. Soepelheid van geest, handigheid, communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen zijn dan ook eigenschappen die bij deze beweeglijke tekens horen. De tekens Maagd en Vissen zijn hiervan de meest afwachtende (laten de wereld meer op hun inwerken) en de tekens Tweelingen en Boogschutter tonen in verhouding meer actie in de buitenwereld.  

 

 

 

 

 

 

20221203_154257_edited.jpg

aardeteken Maagd
ik analyseer de secretaresse

bottom of page